Ζημιές σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση στον Νομό Τρικάλων

Την προηγούμενη Τρίτη το απόγευμα, ακραία καιρικά φαινόμενα που συνοδεύτηκαν από χαλαζόπτωση έπληξαν τον Δήμο Φαρκαδόνας και πιο συγκεκριμένα την Τοπική Κοινότητα Ζάρκου, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες.

Την επόμενη ημέρα, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, κλιμάκιο αποτελούμενο από Γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων,  επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και προέβη σε εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή από τους παραγωγούς καλλιεργητικών φροντίδων.

Το σύνολο των στρεμμάτων που επλήγησαν από το χαλάζι ανέρχεται σε 1.250 στρέμματα (βαμβάκι,  αμυγδαλιές,  σιτηρά και αμπέλια).

Μετά από επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ Λάρισας ζητήθηκε επίσπευση της διαδικασίας εξατομίκευσης των ζημιών με την λήξη των δηλώσεων ζημιάς στους Ανταποκριτές του Δήμου.

Ο κ. Μιχαλάκης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό κεφάλαιο και από κοινού ανταποκρίθηκαν στην αποκατάσταση τους, στο Επαρχιακό και οδικό δίκτυο με την έγκαιρη  κινητοποίηση μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρκαδόνας και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ζάρκου Γιάννη Βούλγαρη.

«Η στήριξη των αγροτών θα πρέπει να είναι άμεση ειδικά όταν πρόκειται για εκτεταμένες καταστροφές που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση τους στις καλλιέργειες τους καθώς και των κτηνοτρόφων στα ποιμνιοστάσια τους», δηλώνει ο κ. Μιχαλάκης.