«Ζεσταίνονται» οι τσέπες 2.196 Τρικαλινών αγροτών

Ξεκίνησε να πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των καλλιεργητών βάμβακος σε όλη την χώρα το συνολικό ποσό των 179,5 εκ. ευρώ.

Ειδικά για τον Νομό Τρικάλων, 2.196 αγρότες θα λάβουν το συνολικό ποσό των 6,2 εκ ευρώ, δίνοντας σημαντική «ένεση» ρευστότητας σε μία πολύ κρίσιμη
στιγμή για την τοπική οικονομία.

Οι πληρωμές γίνονται νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί και παρά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών και των Τραπεζών η πανδημία του «κορωνοϊού».

«Ήταν άμεση προτεραιότητα από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ η πληρωμή της ειδικής συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι και η έγκαιρη καταβολή των χρημάτων, θα βοηθήσει τους αγρότες να προμηθευτούν τα απαραίτητα εφόδια, ενόψει της νέας
καλλιεργητικής περιόδου.

Για αυτό το λόγο άλλωστε, μετά και από επικοινωνία μου με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, η Κυβέρνηση αποφάσισε την εξαίρεση από το κλείσιμο, των καταστημάτων γεωργικών εφοδίων, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά για να εξυπηρετούν τους αγρότες», ανέφερε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας.