Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις

Ο Δήμος Μετεώρων ενημερώνει τους παραγωγούς ότι σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και με Υπουργική απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Υ.Π.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr), αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έως 31 Οκτωβρίου.

Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας.

Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας, η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά.

Στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών, κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και η Κοινότητα  και το τοπωνύμιο της περιοχής του.

Επιπλέον απαιτείται η προσκόμιση των απαραιτήτων δικαιολογητικών ιδιοκτησίας όπως αυτά αναγράφονται σε υπουργική απόφαση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τρικάλων (τηλ. 2431351608 Έλενα Ιακωβάκη ή στο email  e.iakovaki@thessaly.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ