Υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας

Συνελήφθη στην Λάρισα από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, Έλληνας για υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος Έλληνα καθώς και για παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, ο παθών τον Αύγουστο του 2021 δανείστηκε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ από το συλληφθέντα, το οποίο συμφωνήθηκε προφορικά να του το επιστρέψει τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ.

Έκτοτε, λόγω αδυναμίας του παθόντα να ανταποκριθεί στην συνολική αποπληρωμή του χρέους του,  ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2021 έως και σήμερα, με απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του παθόντα, του απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού μεγαλύτερου από το συμφωνηθέν.

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας, στην πόλη της Λάρισας, σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο δράστης παρέλαβε από τον παθόντα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και συνελήφθη.

Από την κατοχή του συλληφθέντα κατασχέθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, ενώ κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικία, σε περιφραγμένο οικόπεδο και σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν, πιστόλι με το πλαστικό κυτίο μεταφοράς του, 54 φυσίγγια, 2 γεμιστήρες, κάλυκας, ρόπαλο, καθώς και κινητό τηλέφωνο.