Υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του covid-19 σε Ευρωπαϊκή χώρα

Από αύριο Σάββατο, τίθεται σε ισχύ στην Αυστρία ο Νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του covid-19 σε μέτρο που δεν έχει προηγούμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Νόμος αφορά όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών εκτός από τις έγκυες, όσους έχουν κολλήσει τον ιό πριν από 180 ημέρες και όσους μπορούν να εξαιρεθούν για ιατρικούς λόγους.

Ο Νόμος, είχε εγκριθεί από την Αυστριακή Βουλή στις 20 Ιανουαρίου με μεγάλη πλειοψηφία και οι κυρώσεις για όσους δεν τον εφαρμόσουν θα κυμαίνονται από 600 έως 3.600 ευρώ με τις κυρώσεις να αίρονται αν ο παραβάτης εμβολιαστεί.

Ο Νόμος αυτός, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πολίτες που εκτιμούν πως είναι ακραίο και περιορίζει την ελευθερία του ατόμου με τον Υπουργό Υγείας της χώρας, να επισημαίνει πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποσκοπεί να προστατεύσει από νέα κύματα της νόσου καταπολεμώντας νέες παραλλαγές της που μπορεί να εμφανιστούν τους επόμενους μήνες, την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι στην χώρα έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό σχήμα των 3 δόσεων των εμβολίων, ποσοστό μικρότερο του 70%.