Υποχωρούν οι χειμωνιάτικες λιακάδες

Από την ΕΜΥ, εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με ισχύ από σήμερα Σάββατο τις βραδινές ώρες και προβλέπει μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με έντονα φαινόμενα που αύριο Κυριακή, θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει θέσει κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής τους Φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.

Θα επηρεαστούν, από σήμερα το βράδυ, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά και από αύριο το πρωί, θα προστεθούν η δυτική Πελοπόννησος, η δυτική Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, η Θράκη, κατά τόπους η Μακεδονία, βαθμιαία η υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, από το απόγευμα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την νύχτα τα Δωδεκάνησα.

Η Αττική και ο Νομός Θεσσαλονίκης πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής και την Δευτέρα, τα Δωδεκάνησα και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες η Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν την Κυριακή στο Ιόνιο μέχρι νωρίς το απόγευμα και κατά τόπους στο Αιγαίο από το μεσημέρι.