Υπήρξε «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος μου…

Σε βαρύτατες καταγγελίες προχώρησε η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, κατά την κατάθεσή της ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κάνοντας λόγο για «εκτέλεση ΄΄συμβολαίου θανάτου΄΄» εναντίον της μετά την επιλογή της να μην ενδώσει στον «εκβιασμό» του πρώην υπουργού για δίωξη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση «Novartis», με αλλεπάλληλες πειθαρχικές έρευνες σε βάρος της και δημοσιεύματα που την «στοχοποιούσαν».

H κ. Ράικου κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν» των αντιθεσμικών πρακτικών για τον έλεγχο Εισαγγελικών Λειτουργών.

Προτού αρχίσει η κατάθεση της κ. Ράικου, οι Βουλευτές της Ν.Δ. και του «Κινήματος Αλλαγής» ήγειραν ζήτημα «επιλεκτικής ανταπόκρισης της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη» στα αιτήματα διαβίβασης εγγράφων, που υποβάλλει η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης και ζήτησαν να ενημερωθεί, με έγγραφη διαμαρτυρία, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την πρακτική της κ. Τουλουπάκη.

Στην Επιτροπή διαβιβάστηκε, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έγγραφο στα οποίο παρατίθενται εμβάσματα από τραπεζικούς λογαριασμούς φαρμακευτικών εταιρειών σε λογαριασμούς, με δικαιούχους την κ. Ράϊκου και τον σύζυγο της

«Η αξιοπιστία της κ. Ράικου έχει κριθεί», αναφέρθηκε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και τονίζονταν ότι «η Ελένη Ράικου καλό θα είναι να απαντήσει για ποιον λόγο η ΄΄Novartis΄΄ κατέθετε χρήματα στο λογαριασμό της ιδίας και του συζύγου της. Επίσης καλό θα είναι να εξηγήσει γιατί, όταν παραιτήθηκε από προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς το 2017, χαρακτήρισε την υπόθεση ΄΄Novartis΄΄ ως ΄΄κορωνίδα των σκανδάλων΄΄, αλλά τότε δεν είπε τίποτα για τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Η κατάθεσή της κ. Ράϊκου, θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί.