Ξεριζώθηκαν χασισοφυτείες σε 3 περιοχές της χώρας

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία με 65 δενδρύλλια κάνναβης.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης στο πλαίσιο επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή η φυτεία κάνναβης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Φυτεία με 186 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, στην Φωκίδα.

Για τον εντοπισμό της φυτείας, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ενώ σημαντική ήταν η συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο χώρος που εκτεινόταν η φυτεία, ήταν ειδικά διαμορφωμένος με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, που περιελάμβανε κατασκευή αυτόματου συστήματος ποτίσματος των δενδρυλλίων, τροφοδοτούμενο από φυσική ροή νερού, παρακείμενου ρέματος.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία – σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίηση της φυτείας (λάστιχα ποτίσματος, σκαλιστήρι, πλαστικά μπουκάλια νερού κ.λ.π.).

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών.

Επίσης, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας στην Μεσσηνία, όπου κατασχέθηκαν 196 δενδρύλλια κάνναβης.

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, και σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και την σύλληψη των καλλιεργητών της.