Ξεπέρασαν τις 3.500 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα «κορωνοϊού» στην Ελλάδα

Άλλα 25 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid -19 ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.511 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11.

Αναλυτικότερα, δηλώθηκαν, 8 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 1 ακόμη εισαγόμενο κρούσμα που ελέγχθηκε και επέστρεψε στην χώρα προέλευσης, 5 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, 1 κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης , 2 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, 1 κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, 2 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής και 3 στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Από το σύνολο των 3.511 κρουσμάτων, 810 (23,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.933 (55,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Ταυτόχρονα παρατείνονται έως και τις 19 Ιουλίου τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων Μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (KYT) με στόχο την πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, οι ώρες εξόδου ορίζονται από τις 7 το πρωί  έως και τις 9 το βράδυ και στις περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως 150 ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των 10  ατόμων.

Τα αναφερόμενα στην απόφαση μέτρα επεκτείνονται σε όλες τις Δομές Φιλοξενίας της χώρας.