Ξεκίνησαν τα «όργανα» (και) στα Τρίκαλα

Στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από την Διοίκηση του Ιδρύματος, ότι τίθενται σε αναστολή εργασίας εξαιτίας μη εμβολιασμού τους κατά του covid-19.

Οι περίπου 12 εργαζόμενοι βρίσκονται στον χώρο, περιμένοντας την γραπτή απόφαση της Διοίκησης που τους θέτει σε αναστολή εργασίας που σημαίνει μη καταβολή αποδοχών και άρση αναστολής του μέτρου μετά την πάροδο 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Οι εργαζόμενοι είχαν προθεσμία μέχρι τις 16 Αυγούστου προκειμένου να εμβολιαστούν, αλλά δεν το έπραξαν και αυτομάτως τέθηκαν σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μαζί με άλλους 5 από τον Νομό Καρδίτσας, έχουν προσφύγει νομικά και ετοιμάζονται και για συλλαλητήριο διαμαρτυρίας τις ερχόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση της Κυβέρνησης, η Διοίκηση υποχρεούται να δηλώσει άμεσα την μετάβαση των εργαζομένων αυτών σε καθεστώς αναστολής στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», ενώ η Εθνική Αρχή Διαφάνειας καλείται για οριζόντιους ελέγχους συμμόρφωσης με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εργαζόμενους στο σύνολο της επικράτειας, ενώ ορίζονται πρόστιμα κατά παράβαση των οικείων διατάξεων και συγκεκριμένα διοικητικό πρόστιμο 10.000-50.000 ευρώ για κάθε παράβαση και σε περίπτωση υποτροπής που διαπιστώνεται σε επανέλεγχο 20.000-200.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

Την ίδια ώρα στον Δήμο Τρικκαίων, 13 εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και στα ΚΔΑΠ –ΑμΕΑ, μπαίνουν σε αναστολή εργασίας, καθώς απορρίφθηκαν οι ενστάσεις και τα δικαιολογητικά τους κατά του εμβολιασμού.