Ξανά στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια λόγω …Χιλής

Ο ιστορικός αγώνας «Ράλι Ακρόπολις», που από τα πρώτα του χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του ΄50, κέρδισε θέση στο διεθνές σκηνικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έπειτα από μία 8ετία απουσίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), επιστρέφει, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει την παρουσία του στο θεσμό για την διετία 2021-2022.

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του «Ράλι Ακρόπολις», θα γραφτεί από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου.

Η Ελλάδα πέτυχε να ανοίξει διάλογο με την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και την εταιρεία διαχείρισης και προώθησης του WRC ήδη από την περασμένη άνοιξη.

Καθοριστικό ρόλο, έπαιξε η υποστήριξη από την πλευρά της Κυβέρνησης, η οποία, αξιολογώντας την σημασία του αγώνα, την συμβολή του στην θετική προβολή της χώρας στο εξωτερικό και τον επίσης θετικό οικονομικό του αντίκτυπο, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον WRC Promoter, τον Δεκέμβριο του 2020.

Για την διοργάνωση του «Ράλι Ακρόπολις» έχει ήδη συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή, η οποία εργάζεται πάνω στον σχεδιασμό και στην υλοποίησή του. Λεπτομέρειες, όπως η πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Το «Ράλι Ακρόπολις» του 2021 θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του WRC, αντικαθιστώντας το «Ράλι της Χιλής», του οποίου η διεξαγωγή κρίθηκε αμφίβολη, λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 στην χώρα της Νοτίου Αμερικής.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: https://n-takosnews.gr/i-megali-epistrofi-gia-to-rali-akropolis/