Βράδυ Μεγάλης Παρασκευής στα Τρίκαλα

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και βαθειάς συγκινήσεως τελέσθηκε στα Τρίκαλα το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, της πιο πένθιμης ημέρας του  έτους,  η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου.

Χιλιάδες πιστοί με επίκεντρο τους Ιερούς Ναούς της πόλης, ακολούθησαν τους ανθοστόλιστους  Επιτάφιους ενώ παρέστησαν μεταξύ των άλλων στην συγκέντρωση των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, Εκπρόσωποι της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Νομού.

Μετά το ψάλσιμο των Εγκωμίων και των Αναστάσιμων Ευλογηταρίων, το Χριστεπώνυμο πλήθος με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με την συνοδεία τιμητικού αγήματος της ΣΜΥ με τα όπλα σε στάση υπό μάλης και τις πένθιμες μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων, κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία η οποία ήταν στολισμένη και κατακλίσθηκε από το πλήθος κόσμου προς τον οποίον ο ο Μητροπολίτης απηύθυνε λόγους αγάπης, πατρικές ευχές και ευλογίες.