Βραδινός αγώνας δρόμου κατά των ναρκωτικών

«H  εξάρτηση μπορεί να είναι ατομική επιλογή, η απεξάρτηση όμως χρειάζεται συλλογική προσπάθεια. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά.  Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.

Η  δύναμη δεν  προέρχεται από τις φυσικές ικανότητες. Προέρχεται από την ακλόνητη θέληση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με αφορμή τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και συμπληρώνει πως «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους που βρίσκουν την δύναμη να αλλάξουν την ζωή τους, στηρίζει τις οικογένειες που δοκιμάζονται, στηρίζει τους αναγνωρισμένους Φορείς και τους αξιόπιστους επιστήμονες που καθοδηγούν και συμβουλεύουν στην δύσκολη διαδρομή.

Ενώνουμε δυνάμεις, συνεργαζόμαστε και χρηματοδοτούμε με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 4 εκ. ευρώ Δομές, Υπηρεσίες και Προγράμματα που ξεκινούν από την έγκαιρη παρέμβαση και τη συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους και φοιτητές, μέχρι την απεξάρτηση και την κοινωνική ένταξη. Στον αγώνα κατά της κοινωνικής μάστιγας των ναρκωτικών είμαστε όλοι μαζί».

Σήμερα Κυριακή στις 8 το βράδυ στην κοίτη του Πηνειού ποταμού στη Λάρισα τρέχουμε για  να βγούμε πρώτοι στην ζωή, στον βραδινό αγώνα δρόμου κατά των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων που διοργανώνει  το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών – Παράρτημα Λάρισας και ο ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με την συμμετοχή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιχορηγεί  το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας «ΟΡΦΕΑΣ» του ΟΚΑΝΑ στην Λάρισα, για την λειτουργία των τμημάτων στο «Εργαστήρι  Ζωής» και για την πρόσληψη κοινωνικών επιστημόνων και καλλιτεχνών που απασχολούνται στα  καινοτόμα προγράμματα πρόληψης και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Κέντρο. Το Εργαστήρι Ζωής του ΟΚΑΝΑ έχει βραβευτεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης με το Βραβείο Pompidou 2018, ως μια από τις καλύτερες πρακτικές  που συνδυάζει τις σύγχρονες αρχές της πρόληψης με διάφορες μορφές τέχνης. Το σύνολο των επιχορηγήσεων ξεπερνά τα 700.000 ευρώ. Το νεοκλασικό κτίριο της οδού Μανωλάκη  που στεγάζει το Κέντρο ανακαινίστηκε επίσης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με συνολική χρηματοδότηση 1,74 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, η Περιφέρεια Θεσσαλίας:

 Δείτε εδώ https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/7548)

Δείτε εδώ https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/42351

Δείτε εδώ https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/7386

Δείτε εδώ  https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/7384

Επιχορηγεί το ΚΕΘΕΑ για την λειτουργία Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με έδρα την Λάρισα.

Δείτε εδώ https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/7409

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ