«Βολές» για την επιστρεπτέα προκαταβολή των Καπνοπαραγωγών

Ζητούν από τους Καπνοπαραγωγούς  να επιστρέψουν περισσότερα από όσα τους έδωσαν με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. για άλλη μια φορά εμπαίζει τους αγρότες. Προφανώς αφού δεν θα γίνουν εκλογές άμεσα σκέφτηκαν ότι μπορεί να ξεχαστεί μέχρι την Άνοιξη.

Έστω και καθυστερημένα από τις εξαγγελίες του συντοπίτη μας, τότε Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, δόθηκε ενίσχυση στους Καπνοπαραγωγούς λόγω κορωνοιού.

Οι Καπνοπαραγωγοί, όπως όλες οι επιχειρήσεις, ως δικαιούχοι εισέπραξαν μικρά ποσά επιστρεπτέας προκαταβολής.

Όταν γνωρίζουμε ότι παράλληλα δόθηκαν υπέρογκα ποσά σε ανθρώπους που δεν τα είχαν ανάγκη και κατέληξαν σε καταθέσεις ή πολυτελή αυτοκίνητα.

Τα ειδοποιητήρια της επιστρεπτέας που αναρτήθηκαν αυτές τις μέρες από την ΑΑΔΕ περιλαμβάνουν και τους Καπνοπαραγωγούς ενώ τα ποσά αυτά έχουν προεισπραχθεί εδώ και καιρό από ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ λόγω covid. 

Που βρίσκεται ο εμπαιγμός…

Δεν γνωρίζουμε αν οφείλεται σε λάθος ή σε σκοπιμότητα. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να παίζουν με τις ελάχιστες αντοχές των πολιτών και μάλιστα των αγροτών που πολλοί από αυτούς σταμάτησαν να καλλιεργούν λόγω του τριπλασιασμού του κόστους παραγωγής. Και όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε κανείς από την Κυβέρνηση και η όποια εξαγγελία στήριξης ήταν απλή κοροϊδία, αλλά τους ταλαιπωρούν για άλλη μια φορά.

Αλήθεια τι επιδιώκουν; Να ξαναγυρίσουν τους αγρότες στην εποχή προ του 1981 όταν  τους αντιμετώπιζαν ως πολίτες β ΄κατηγορίας;  Δεν θα το επιτρέψουμε.

Όπως τότε το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου «τους έβγαλε κυριολεκτικά από τις λάσπες» έτσι και τώρα το δυναμωμένο από τις εκλογές ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει στην καμουφλαρισμένη δεξιά να τους ξαναγυρίσει πίσω. Η πολύπαθη τάξη των αγροτών απαιτεί τουλάχιστον σεβασμό.

Επιτέλους λίγη τσίπα κ.κ. της ΝΔ. Φτάνει πια. Μην παίζετε με τις αντοχές των πολιτών…

Ν.Ε. Τρικάλων «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής»