Βήμα … επανεκλογής

Στην τελική ευθεία μπήκε χθες το βράδυ ο προεκλογικός αγώνας και για την Κατερίνα Παπακώστα.

Μπροστά σε ακροατήριο χιλιάδων ατόμων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Υποψήφιας Βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. στο «Μύλο Ματσόπουλου», η κ. Παπακώστα έκανε το βήμα …επανεκλογής της στην νέα σύνθεση του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η Υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο που συντελέστηκε από την Κυβέρνηση παρά τις δύσκολες συνθήκες και κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα δικά της πεπραγμένα για τον Νομό, ως Βουλευτής,  ως κεντρική εισηγήτρια του κόμματος και ως Μέλος Εξεταστικής Επιτροπής σε Νομοσχέδια, με 67 ομιλίες, 70 παρεμβάσεις και 19 ερωτήσεις και αναφορές στην Βουλή και ζήτησε την εκ νέου εκλογική στήριξη της Ν.Δ. και της ίδιας.

«Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην ζωή ενός πολιτικού που σε κάνουν να  αμφιβάλλεις πραγματικά για το εάν έχει νόημα να αγωνίζεσαι, να αλλάξεις πολλές  φορές το αυτονόητο, καθώς οι λύπες είναι πολλαπλάσιες από τις  χαρές. Υπάρχουν  και κάποιες στιγμές όμως σαν και αυτή σήμερα, που σε κάνουν  να νιώθεις  πραγματικά ,ότι παρά τις όποιες αντιξοότητες, παρά τις όποιες  δυσκολίες και θυσίες, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, πως υπάρχει ελπίδα», ανέφερε η κ. Παπακώστα για το … «ευχαριστώ» στην παρουσία του πλήθους και πρόσθεσε «Πριν 4 χρόνια σε ένα άλλο σημείο της πόλης αυτής σας ζήτησα να με εμπιστευτείτε, να  τολμήσετε μαζί μου την ανατροπή, να φανείτε γενναίοι, να πιστέψετε ότι στην πολιτική , όπως άλλωστε και στην ζωή, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ότι η πολιτική  μπορεί , να  ασκηθεί με έναν τρόπο διαφορετικό, βασισμένο σε όρους αλήθειας, εντιμότητας , υπευθυνότητας και συνέπειας λόγου και πράξεων. Να πιστέψετε, ότι κάποιοι έχουν την δύναμη να τολμούν, να επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο, χωρίς  εκπτώσεις και συμβιβασμούς στο όραμα τους.

Σήμερα, στέκομαι εδώ μπροστά  σας με την συνείδηση μου ήσυχη και καθαρή και σας κοιτώ στα μάτια λέγοντάς σας, πως προσπάθησα να τηρήσω  στο ακέραιο την  υπόσχεση, που σας έδωσα 4 χρόνια πριν πως πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις , προκειμένου να φανώ αντάξια των προσδοκιών σας και να μην σας  απογοητεύσω, πως δεν σας πρόδωσα ούτε για μία  στιγμή, πως δεν συμβιβάστηκα, δεν λύγισα όσες άνανδρες, προσβλητικές και ψευδείς επιθέσεις και εάν δέχτηκα.

Σε αυτούς που διεκδικούν τον τίτλο του Εκπροσώπου του Ελληνικού λαού, αρμόζει αγώνας με ήθος, με σεβασμό, με διαφάνεια, γιατί οφείλουμε εμείς, να γίνουμε πρώτοι από όλους παράδειγμα για τον τόπο μας και για την νέα γενιά».

Αναφερόμενη στο έργο της Κυβέρνησης, η κ. Παπακώστα, επισήμανε μεταξύ άλλων πως «αν εξαιρέσουμε  τους πρώτους 6 μήνες ομαλής διακυβέρνησης, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει, πως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση στην συνέχεια, όπως και η πληθωριστική υπήρξαν μόνο κάποιοι από εκείνους τους αστάθμητους παράγοντες, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις λειτούργησαν ισοπεδωτικά σε σχεδιασμούς και πολιτικές στοχοθεσίες, φέρνοντας μας αντιμέτωπους, με μάχες τυφλές και πολλές φορές άνισες.

Όμως κρατήσαμε το τιμόνι του σκάφους γερά, σταθερά, χωρίς ταλαντεύσεις, χωρίς  εκπτώσεις στους δημοκρατικούς θεσμούς και καταφέραμε να υλοποιήσουμε τις προεκλογικές μας εξαγγελίες στο ακέραιο και πολλές φορές να υπερκεράσουμε αυτές.

Τώρα είναι που πρέπει να φανούμε αμείλικτοι απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να καρπωθεί τα αποτελέσματα των δικών μας κόπων. Και ακόμα περισσότερο σε όποιον με ανηθικότητα, τολμήσει να απειλήσει τα βάθρα, που εμείς κατακτήσαμε και ήρθε η ώρα πια πιστεύω, να πάμε την χώρα ένα βήμα παραπάνω».

Η κ. Παπακώστα, τόνισε πως «Δεν μετάνιωσα ούτε για μία στιγμή που στήριξα αυτήν την Κυβέρνηση, δεν μετάνιωσα ούτε μια στιγμή που έδειξα εμπιστοσύνη σε αυτόν τον Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και πρόσθεσε «έχοντας διαγράψει διαδρομή 4ετίας, πλάι σε άξια στελέχη, ως Μέλος αξιοκρατικής Κυβέρνησης που δίνει ευκαιρίες σε όποιον θέλει και αποδεικνύει πως μπορεί να εργαστεί σκληρά και αποτελεσματικά, βρίσκομαι και πάλι μπροστά σας ζητώντας σας αυτή την φορά να δείξετε συνέπεια και εμπιστοσύνη στην επιλογή,  που κάνατε πριν από μία 4ετία και να μου δώσετε την ευκαιρία να συνεχίσω να εργάζομαι με την ίδια ανιδιοτέλεια και το ίδιο πολιτικό ήθος, που επέδειξα όλα αυτά τα χρόνια.

Να επιλέξετε Εκπρόσωπο στην Βουλή που θα σας λέει πάντα την αλήθεια, που δεν θα ξεχνά να είναι εδώ, παρούσα, δίπλα σας, που έχει την δύναμη, την γνώση, την θέληση και την εμπειρία, να αγωνιστεί για να εξασφαλίσει μία καλύτερη προοπτική για αυτόν τον τόπο. Ξανά Μαζί».