Βγάλανε τα …τεφτέρια στους Δήμους του Νομού Τρικάλων

Πέρα από την οικονομική ενίσχυση που υπήρξε από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους Δήμους του Νομού Τρικάλων (600.000 ευρώ για τον Δήμο Τρικκαίων) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του «κορωνοϊού» που επιφέρουν μειωμένα έσοδα, έχουν βγει και τα …τεφτέρια.

Σε αυτά, οι Οικονομικές Υπηρεσίες των Δήμων, καταγράφουν σε μηναία βάση τις απώλειες των εσόδων και τα αποστέλλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, με το τελευταίο από την πλευρά του να έχει υποσχεθεί την κάλυψη των οικονομικών απωλειών που θα καταγραφούν.

Όσον αφορά τον Δήμο Τρικκαίων-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στις οικονομικές απώλειες του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να προσθέσει και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την μη διεξαγωγή της ετήσιας εμποροπανήγυρης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι 4 Δήμοι του Νομού Τρικάλων, θα αντιμετωπίσουν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα τις οικονομικές επιπτώσεις του «κορωνοϊού» και δεν θα υπάρξει λογικά πρόβλημα «θυσίας» προγραμματισμένων έργων για την στήριξη των ταμείων τους.

Εκεί που φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι ,μεγάλο, είναι σε  μεγάλους τουριστικούς Δήμους της χώρας όπου οι απώλειες εσόδων μπορούν να φτάσουν και το …90% την φετινή χρονιά και θα χρειαστεί από το Υπουργείο ειδική μεταχείριση στην οικονομική ενίσχυσή τους για να μην υπάρξει πρόβλημα στην λειτουργία τους.