Τους μάζεψε στα Τρίκαλα ο … «Μπάλλος»

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχώρησε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Νομού Τρικάλων υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, λόγω του … «Μπάλλου».

Συζητήθηκε η ετοιμότητα της πολιτικής προστασίας όσον αφορά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε πως «Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις έκτακτες συνθήκες, λόγω του ότι έχουν καθαριστεί τα ποτάμια του Νομού και οι γέφυρες είναι θωρακισμένες σε ενδεχόμενη πλημμύρα.

Σε όλο τον Νομό υπάρχουν μηχανήματα σε ετοιμότητα και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, την Τροχαία και τον Στρατό θα υπάρξουν οχήματα που θα περιπολούν σε όλο το οδικό δίκτυο».

Επίσης αποφασίστηκε η διακοπή φόρτωσης και μεταφορά διάθεσης ξύλου για αύριο και μεθαύριο από τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας.

Επισημάνθηκε ότι το σχέδιο «ΔΑΡΔΑΝΟΣ» που έχει επικαιροποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένεται να γίνει το ίδιο και από τους Δήμους του Νομού Τρικάλων.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη καθαρισμών των φρεατίων από τις αρμόδιες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης των Δήμων, άμεσα πριν έχουμε σημαντικές σε ύψος βροχής και ένταση βροχοπτώσεις.