Τον ενημέρωσε και …αναμένει

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, βρέθηκε για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή, η Βουλευτής Τρικάλων Κατερίνα  Παπακώστα.

Η Βουλευτής, ενημέρωσε  τον Υπουργό για «την επιτακτική  ανάγκη  προώθησης  σειράς  σημαντικών  έργων  υποδομής για  τον Νομό Τρικάλων», όπως η απουσία βασικών οδικών αξόνων στον Νομό Τρικάλων όπως σύνδεση  του  Βορείου Τμήματος  της  Ε65 με  την Εγνατία Οδό, άξονας Πύλης- Άρτας, καθώς και η έλλειψη σιδηροδρομικών συνδέσεων της περιοχής με την  Ήπειρο και την Μακεδονία.

 Η κ. Παπακώστα επικεντρώθηκε επίσης , στο μείζονος σημασίας αίτημα των κατοίκων των περιοχών Παναγίας και Μαλακασίου του Δήμου Μετεώρων, για απαλλαγή – εξαίρεση αυτών από την πληρωμή τελών διοδίων της Εγνατίας Οδού στις εν λόγω περιοχές, όπου υφίσταται ήδη σταθμός διοδίων με κατεύθυνση τα Ιωάννινα και έχει προγραμματισθεί η κατασκευή ενός δεύτερου με κατεύθυνση τα Γρεβενά.

Η Βουλευτής, επισήμανε επίσης την ανάγκη ανάδειξης και μέγιστης αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της περιοχής με απώτερο στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας της και κατά συνέπεια την τουριστική ανάπτυξη και οικονομική της ενίσχυση.

Από την «ατζέντα» δεν απουσίασαν τα φράγματα Μεσοχώρας, της Πύλης και του Νεοχωρίτη ποταμού για την διαχείριση των υδάτινων πόρων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Υπουργός ανέφερε πως «στόχευση του  Υπουργείου  ,αλλά και της  Κυβέρνησης είναι να δοθούν  ταχύτατες  λύσεις  σε χρόνια  και λιμνάζοντα  προβλήματα  του τόπου» και η Βουλευτής… αναμένει την ταύτιση λόγου και …πράξης.