Το τροχαίο που συγκλόνισε τον πλανήτη

Το ημερολόγιο έδειχνε 31 Αυγούστου 1997 και στο Παρίσι στην σήραγγα «Pont de l’ Alma», σημειώνεται τροχαίο όπου χάνει την ζωή της η Πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο σύντροφος της Ντόντι Αλ Φαγιέτ.

Νεκρός ανασύρεται από τα συντρίμμια ο οδηγός της μοιραίας Mercedes Ανρί Πολ ενώ τραυματίζεται ο σωματοφύλακάς της Νταϊάνας.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που είχε αγγίξει τα 105 χλμ./ώρα, έχασε τον έλεγχο λίγα λεπτά μετά την είσοδο στην σήραγγα και προσέκρουσε σε μια τσιμεντένια κολόνα.

Η πριγκίπισσα Νταιάνα, ωστόσο, είχε ακόμα τις αισθήσεις της την ώρα που οι παπαράτσι έφθαναν στο σημείο για να τραβήξουν φωτογραφίες του συμβάντος. Αρκετή ώρα μετά την απεγκλώβισαν και την μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου μετά από πολλές καρδιακές προσβολές και παρά την συνεχή προσπάθεια των Ιατρών να την επαναφέρουν, η Πριγκίπισσα πέρασε στην αιωνιότητα.

Μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας, ξεκίνησαν οι φήμες που έκαναν λόγο για δολοφονία.

Ο πατέρας του Ντόντι Αλ Φαγιέντ, Μοχάμεντ ήταν ο πρώτος που κατηγόρησε επίσημα το βρετανικό παλάτι στην κατάθεση του στο δικαστήριο, που έγινε το 2008. Το δυστύχημα, ωστόσο, φαίνεται πως προκάλεσαν η ακραία καταδίωξη των παπαράτσι και η ποσότητα αλκοόλ, που βρέθηκε στο αίμα του οδηγού.