Το Σχέδιο «Scoop Conss» έφερε Πανευρωπαϊκή διάκριση για το ΑΚΕΘ

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας, συγχαίρει τους μαθητές του 10ου Γενικού Λυκείου Λάρισας που υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή τους Ζήση Καρασήμου κατάφερε να κερδίσει στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας «EU Scoop».

Αυτή είναι και η 2η φορά στις 2 χρονιές που διοργανώνεται ο διαγωνισμός που κερδίζει η Ελληνική συμμετοχή.

Το ΑΚΕΘ-DCT είναι εταίρος του έργου «Scoop Conss» στο πλαίσιο του οποίου διοργανώθηκε ο διαγωνισμός, στην Φλωρεντία της Ιταλίας, συντονίζοντας όλες τις δραστηριότητες που αφορούν την Ελληνική συμμετοχή.

Ευχαριστούμε τον Κων/νο Παπαδάκη, Πρόεδρο της Ένωσης Φορέων ΚΑλΟ Κρήτης, χωρίς την βοήθεια του οποίου η εκπαίδευση των μαθητών και η προετοιμασία των ομάδων μας σίγουρα δεν θα προσέφεραν τα ίδια εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι συμμετέχοντες μαθητές παρουσίασαν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση στο «Παλάτσο Βέκιο» της Φλωρεντίας και συναγωνίστηκαν με επιτυχία τις υπόλοιπες ομάδες των μαθητών από άλλες χώρες της Ευρώπης στην διάρκεια του διαγωνισμού.

Σημαντικότερο όλων όμως είναι πως μέσω της συμμετοχής τους γνώρισαν τον κόσμο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία μας.

ΑΚΕΘ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ