Το μόνο «συν» που αποδεχόμαστε είναι το θετικό πρόσημο μπροστά από κάθε μας αποτέλεσμα

Στα ορεινά χωριά του Δήμου Μετεώρων βρέθηκε η Υποψήφια Βουλευτής της Ν.Δ, Κατερίνα Παπακώστα, για να μεταδώσει το δικό της μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής.

Η κ. Παπακώστα, συναντήθηκε με τους κατοίκους από την Παναγιά, το Μαλακάσι, τον Κορυδαλλό, την Πεύκη, την Τρυγόνα, το Ορθοβούνι, την Μεγάλη Κερασιά, την Κρύα Βρύση και την Διάβα, και συζήτησε εκτενώς για όσα επετεύχθησαν στην κυβερνητική θητεία που ολοκληρώθηκε, αλλά και για όσα έπονται της εκλογικής αναμέτρησης.

«4 χρόνια ήμασταν δίπλα στους πολίτες, αγωνιζόμενοι να παραδώσουμε ό,τι υποσχεθήκαμε και το καταφέραμε, παρά τις δυσκολίες. Ως Βουλευτής, χρειάστηκε πολλές φορές να παρέμβω για να διεκδικήσω όσα εσείς μου μεταφέρατε και όσα η ίδια ορματιζόμουν να βελτιώσω και να αλλάξω», δήλωσε, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν για ακόμα μία φορά την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «προκειμένου να συνεχίσει το έργο και να οδηγήσει την χώρα μπροστά».

Οι κάτοικοι που την υποδέχτηκαν με χαρά, συζήτησαν μαζί της ακόμα και την στάση της Ν.Δ. απέναντι στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, με την Υποψηφία Βουλευτή να απαντάει αφοπλιστικά πως «Το μόνο ΄΄συν΄΄ που αποδεχόμαστε είναι το θετικό πρόσημο που μπαίνει μπροστά από κάθε αποτέλεσμα που παραδίδουμε για τους πολίτες της χώρας. Οτιδήποτε άλλο, δεν έχει νόημα να μπαίνει καν στην συζήτηση», με τους κατοίκους να επικροτούν την ειλικρίνεια και ευθύτητα της ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

Το ζήτημα της αξιοποίησης του ορεινού όγκου του Νομού, καθώς και την ενθάρρυνσης των νέων, κυρίως, κατοίκων να δραστηριοποιηθούν ενεργά στον τόπο τους, βρέθηκε για ακόμα μία φορά στο επίκεντρο των συζητήσεων, με την κ. Παπακώστα να δηλώνει πως «όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν μία ενιαία στρατηγική ενίσχυσης του πληθυσμού, ώστε οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες ανάπτυξης να μην γνωρίζουν πια γεωγραφικά όρια περιορισμένα στα αστικά κέντρα της χώρας» και πρόσθεσε «Σε ένα κράτος κοινωνικό και ισχυρό, όπως το έχουμε σχεδιάσει, οφείλουμε να κατανέμουμε ισότιμα όχι μόνο τους πόρους, αλλά και τα κίνητρα και να δημιουργούμε όλες τις προϋποθέσεις ώστε ο καθένας από εμάς, να επιλέγει ελεύθερα την δική του πορεία εξέλιξης, τον δικό του τρόπο να δημιουργήσει την οικογένειά του και αναπτύξει τα επαγγελματικά μου σχέδια, στον τόπο που επιλέγει».

Από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Ροπωτό, όπου βρέθηκε η Υποψήφια Βουλευτής για την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, έδωσε τις ευχές της για υγεία και προκοπή σε όλο τον κόσμο.

Συνομιλώντας με τους παρευρισκόμενους, η κ. Παπακώστα, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τις προσδοκίες τους για την ανάπτυξη και προώθηση του τόπου, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την υποστήριξη των μόνιμων κατοίκων.

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις της στην περιφέρεια του Νομού, η Υποψήφια Βουλευτής, βρέθηκε σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Μετεώρων με σκοπό να μεταφέρει στους κατοίκους το πλάνο της Κυβέρνησης για τη νέα 4ετία, αλλά και το προσωπικό της όραμα για την ανάπτυξη του τόπου.

«Από όποια θέση κι αν υπηρέτησα μέχρι σήμερα τον Νομό μας, είτε από την βουλευτική μου έδρα και τις τοποθετήσεις μου στην Ολομέλεια, είτε ως Εισηγήτρια σε Νομοσχέδια, είτε ως Μέλος σημαντικών Επιτροπών της Βουλής, πάντα φρόντιζα να εξετάζω και να υποστηρίζω ότι θα πήγαινε τον τόπο αυτό, αλλά και το σύνολο της χώρας μας μπροστά.

Αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω, από όποια θέση ευθύνης κι αν αναλάβω, έχοντας ως μοναδικό μου σκοπό να φανώ χρήσιμη και να μπορείτε να αισθάνεστε περήφανοι, ασφαλείς και σίγουροι για την εμπιστοσύνη που δείξατε επιλέγοντάς με για Εκπρόσωπο σας».

Σε Σπαθάδες, Νέα Ζωή, Αύρα, Θεόπετρα και Βασιλική, οι Τρικαλινοί της επεφύλασσαν θερμό καλωσόρισμα και συζήτησαν εκτενώς μαζί της για την επόμενη μέρα των εκλογών, την σημασία μίας αυτοδύναμης Κυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά και την προώθηση δυναμικών και έμπειρων Υποψηφίων στις βουλευτικές θέσεις που θα εκπροσωπήσουν τον Νομό Τρικάλων.

Η κ. Παπακώστα, τόνισε πως «η ψήφος της 21ης Μαΐου θα πρέπει να εξασφαλίσει στους πολίτες πως η χώρα θα προχωρήσει με ένα ξεκάθαρο και ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης αλλά και ενίσχυσης της οικονομίας και του κοινωνικού κράτους, το οποίο δεν θα οδηγήσει σε αλόγιστη εκμετάλλευση του κρατικού προϋπολογισμού και σε υιοθέτηση λαϊκιστικών πολιτικών που θα έχουν ως μόνο σκοπό να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, ώστε να μην αντιλαμβάνεται τις παραλείψεις και τις λανθασμένες επιλογές».

Μίλησε, μάλιστα, με αυστηρότητα, για όσους με επιπολαιότητα παρακινούν τους πολίτες να «διαμαρτυρηθούν» απέχοντας ή υπστηρίζοντας κομματικούς συσχετισμούς χωρίς κανέναν πολιτικό σχεδιασμό, δηλώνοντας πως «η χώρα δεν έχει ανάγκη από πειράματα, αλλά από σταθερότητα και ασφάλεια, χαρακτηριστικά τα οποία μόνο μία αυτοδύναμη κυβέρνηση δοκιμασμένη στα δύσκολα μπορεί να εξασφαλίσει.

Μήνυμα Κατερίνας Παπακώστα για την Ημέρα της Ευρώπης

73 χρόνια συμπληρώνονται από την ιστορική «Διακήρυξη Σουμάν», με την οποία το όραμα του Γάλλου Υπουργού, Ρομπέρ Σουμάν, λαμβάνει υλική υπόσταση και συνοψίζεται στην πρότασή του για την ίδρυση μίας ένωσης πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη. Μία φιλόδοξη πρωτοβουλία ανεξάρτητων χωρών, η οποία κατάφερε όχι μόνο να ευδοκιμήσει, αλλά και να επιφέρει ειρήνη και έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της.

Η ένωση αυτή μετεξελίχθηκε σε μία συμμαχία ειρήνης, η οποία,  όσο και αν δοκιμάστηκε από γεωπολιτικές αναταράξεις, επιδείξεις ισχύος και κυριαρχίας, αλλά και από κρίσεις παγκόσμιας εμβέλειας, κατάφερε να διατηρήσει στο ακέραιο τις αρχές της για κοινωνική και οικονομική συνοχή, καθώς και για ασφάλεια και ευημερία των πολιτών της.

Τα δεδομένα όμως αλλάζουν διαρκώς, οι προκλήσεις αυξάνονται και οι προσδοκίες πληθαίνουν. Για αυτό και η ανθεκτικότητα της Ένωσης θα κριθεί ξανά από την αποφασιστικότητα με την οποία θα προφυλάξει το κεκτημένο των δημοκρατιών των μελών της και από την σθεναρή αντίσταση που θα επιδείξει απέναντι στους συνήθεις ταραχοποιούς της παγκόσμιας σκηνής.

Είναι αυτονόητο πως κάθε κράτος οφείλει να συμβάλει με κάθε μέσο στον αποκλεισμό σχηματισμών που αποσκοπούν στην διατάραξη της συνοχής του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ενισχύοντας το θεσμικό του πλαίσιο με κανόνες, σύννομους με τα όσα το διεθνές δίκαιο ορίζει. Άλλωστε, όπως αναφέρεται και στην Διακήρυξη, «Η παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί να διαφυλαχθεί αν δεν αναληφθούν δημιουργικές προσπάθειες ανάλογες των κινδύνων που την απειλούν».

Στηρίζοντας ισχυρές και αυτοδύναμες Κυβερνήσεις με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα προνόμια, που το πρωτοποριακό πνεύμα και το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, εξασφάλισαν και σε εμάς τους Έλληνες, δίνοντας μας την ευκαιρία να είμαστε σήμερα ενεργά μέλη αυτής της δημιουργικής συνεργασίας, διαδραματίζοντας περήφανα, ισχυρό ρόλο στα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Έχουμε, άλλωστε, την υποχρέωση να συνεχίσουμε, εξελίσσοντας δημιουργικά, το έργο που παραλάβαμε, προασπίζοντας το δικαίωμα των εθνών σε μία αρμονική, δημοκρατική και αλληλέγγυα συνύπαρξη. Χρόνια πολλά Ευρώπη!

Σήμερα Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα, η κ. Παπακώστα, θα βρεθεί στον Κλεινοβό, στις 8.30 το βράδυ στην Γλυκομηλιά και στις 9.30 στην Χρυσομηλιά.