Το …μακέτο καλό και αυτή την φορά για την λαϊκή αγορά των Τρικάλων

Για ακόμη μια φορά (χάθηκε το …μέτρημα), από το γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων, εκδόθηκε «δελτίο προπαγάνδας» που μας «ενημερώνει» για τις …προθέσεις στο αγαπημένο θέμα του «ανάπλαση της λαϊκής αγοράς Τρικάλων»…

Ως …μακέτο (που θα έλεγε και πρώην πρωθυπουργός της χώρας) είναι και αυτό καλό όπως τα προηγούμενα και απομένει να το δούμε και ως …έργο.

Η Δημοτική Αρχή, κάνει λόγο για «προκήρυξη διαγωνισμού» (μέχρι 10 Σεπτεμβρίου η υποβολή προσφορών) και στο νέο «δελτίο προπαγάνδας» έρχεται και η «φιλοξενία» δηλώσεων του Δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου ότι «Δημιουργούμε μετά από 40 χρόνια μία λαϊκή – αξιοθέατο, όχι μια τριτοκοσμική μαύρη τρύπα στην καρδιά μας σύγχρονης πόλης, γίνεται η αρχή για να μπει τάξη στη λαϊκή αγορά, κάτι το οποίο θέλει τόσο η ίδια η κοινωνία όσο και οι παραγωγοί της λαϊκής. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη λαϊκή αγορά που θα διασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής. Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανούς του μικροπαραγωγός του τόπου μας. Θέλουμε και δημιουργούμε μία λαϊκή που θα αποτελέσει αξιοθέατο και όχι μια τριτοκοσμική μαύρη τρύπα στην καρδιά μας σύγχρονης πόλης».

Σύμφωνα με το «δελτίο προπαγάνδας» (που αναμένεται να …επαναληφθεί πολλές φορές), «Το συγκεκριμένο έργο δίνει έναν σύγχρονο, εφαρμόσιμο χαρακτήρα  στο πλέον εμπορικό τμήμα της πόλης. Οι οδοί 28ης Οκτωβρίου και Ηρώων Αλβανικού Μετώπου, από μια γενική κατάσταση που έχει στηλιτευθεί από… όλους, μετατρέπονται από τον Δήμου Τρικκαίων σε σύγχρονο χώρο οικονομικής δραστηριότητας, αφού, οι παραγωγοί θα πωλούν σε σύγχρονες, σταθερές κατασκευές, οι πολίτες θα αγοράζουν προστατευμένοι, με κάγκελα, σε πεπλατυσμένη νησίδα, ο χώρος αναπλάθεται, τα πεζοδρόμια μεγαλώνουν, η στάθμευση ελέγχεται, το κυκλοφοριακό διευθετείται»….

Και επί της …ευκαιρίας , επαναλαμβάνονται οι …εξαγγελίες της προηγούμενης θητείας περί έργα για το Open Mall (σε όλο το παλιό εμπορικό κέντρο από τα Δικαστήρια περίπου μέχρι τη Μητρόπολη) και προϋπολογισμό 1.838.000 ευρώ,  έργα ανάπλασης των πλατειών Ηρώων Πολυτεχνείου και Εθνικής Αντίστασης – ενοποίηση με Παρόχθια Ζώνη και προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ, ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της νομαρχίας, που μελετά ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, δημιουργείται τα επόμενα χρόνια μία τελείως διαφορετική εικόνα στο κέντρο των Τρικάλων. Η εικόνα μιας όμορφης, ανθρώπινης πόλης και στο κέντρο της, με προϋπολογισμό 3,7 εκ. ευρώ περίπου».

Οσο για την αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς, αναφέρεται ως προς το κατασκευαστικό κομμάτι πως «Οι εργασίες αφορούν σε επεμβάσεις επέκτασης και ενοποίησης των τεσσάρων νησίδων (υψομετρική ενοποίηση των τριών), σε τρία πεζοδρόμια εκατέρωθεν της Κεντρικής πλατείας (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου) καθώς και σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Σε γενικές γραμμές, υλοποιούνται:
α) Υψομετρική ενοποίηση των τριών νησίδων και κατάργηση του εγκάρσιου δρόμου. Οι νησίδες θα έχουν πλάτος 14,50 μέτρα.
β) Δημιουργία ποδηλατόδρομου επί της οδού Ηρώων Αλβανικού Μετώπου
γ) Δημιουργία χώρων τροφοδοσίας της λαϊκής και των καταστημάτων με πλάτος 2,5 μ.
δ) Δημιουργία χώρου στάθμευσης πλάτους 2,00 μέτρων επί της οδού 28ης Οκτωβρίου και λωρίδας κυκλοφορίας οχημάτων πλάτους 3,70 μέτρων.
ε) Ανισόπεδη διάβαση εγκάρσια των οδών Ηρώων Αλβανικού Μετώπου και 28ης Οκτωβρίου
στ) Δυο μικρότερες ανισόπεδες διαβάσεις επί της οδού Ηρώων Αλβανικού Μετώπου.
ζ) Επέκταση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, επί των οδών Ερμού, 28ης Οκτωβρίου και 21ης  Αυγούστου, με μέσο πλάτος 5,5μ.
η) Στις οδούς Ερμού και 21ης Αυγούστου, παραπλεύρως της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου τοποθετούνται θέσεις για στάση αστικών λεωφορείων καθώς και θέσεις προσωρινής στάθμευσης τροφοδοσίας καταστημάτων.
Φυσικά, υπάρχουν συνοδά έργα, για όμβρια ύδατα, πλακοστρώσεις, επιχρωματισμούς, αναπλάσεις κ.α., ώστε όλη η περιοχή να αποκτήσει νέο πρόσωπο. Το μόνο που απομένει, είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάδειξης του αναδόχου, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα».

Ας ελπίσουμε (δύσκολο το βλέπω) ότι την επόμενη φορά από την πλευρά του Δήμου δεν θα δοθεί στην δημοσιότητα …μοκέτο για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης αλλά αυτή την φορά …ΕΡΓΟ…