Το απόλυτο χάος στην Μόρια

Μια δεύτερη φωτιά μέσα σε λίγες ώρες, έρχεται να αποτελειώσει την καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας.

Στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με την συνδρομή της ΕΛΑΣ και η Αστυνομία έχει εκκενώσει τον χώρο, με Μετανάστες και Πρόσφυγες να εγκαταλείπουν την περιοχή, χωρίς να τους επιτρέπεται να κατευθυνθούν προς την πόλη, ενώ αναμένονται πλοία που θα τους φιλοξενήσουν.

«Η πρώτη πυρκαγιά ξεκίνησε από Πρόσφυγες και Μετανάστες που μετά τον εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων αρνήθηκαν να μπουν σε καραντίνα», ανέφερε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και πρόσθεσε πως «η δομή εκκενώθηκε, ενώ έχουν καταστραφεί χώροι της διοίκησης, άλλες διοικητικές εγκαταστάσεις και ένα μέρος από τους χώρους φιλοξενίας, καθώς επίσης και ο χώρος εντατικής θεραπείας».

Με πτήσεις τσάρτερ, θα μεταφερθούν προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας, 400 ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονταν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας.

Στα παιδιά θα διενεργούνται «τεστ κορωνοϊού» πριν αναχωρήσουν και οι δομές στις οποίες θα εγκατασταθούν, θα τεθούν σε καραντίνα για 10 ημέρες.