Τιμήθηκαν οι Ήρωες του «Υψώματος 731»

Τους Ήρωες του 5ου Συντάγματος που πολέμησαν στο Ύψωμα 731 κατά το Έπος του 1940, τίμησαν οι Αρχές των Τρικάλων.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, τελέστηκε Θεία Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπου αποδόθηκαν τιμές στους Ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία της Ελλάδας.

Ο Συνταγματάρχη ε.α. Κυριάκος Μπρίσης, ήταν ο Ομιλητής, ενώ μαθητές, απήγγειλαν ποιήματα και κατέθεσαν στεφάνια.

Στεφάνια κατέθεσαν και η Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Δήμητρα Νάτσινα και ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Βασίλης Κρανιάς.

Στην εκδήλωση στο χώρο του μνημείου παραβρέθηκε και τιμητικό άγημα του ΕΛΟΚ.

Σε μήνυμα του για τους Αθάνατους Ήρωες του Υψώματος 731», ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε πως «οι Ήρωες του 731, οι Ήρωες που έγραψαν το Έπος του ’40, αποτελούν για όλους τους Έλληνες φωτεινό παράδειγμα.

Αυτοί οι άνθρωποι με την δύναμη ψυχής τους και το απαράμιλλο θάρρος τους, στάθηκαν αγέρωχοι απέναντι στην τυραννία και έγραψαν μία ακόμη λαμπρή σελίδα στην μακραίωνη Ελληνική Ιστορία, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ελευθερίας σε όλη την οικουμένη.

Αυτούς τους ανθρώπους, αυτούς τους Έλληνες, αυτούς τους Ήρωες τιμούμε κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό να αγκαλιάζει την εκδήλωση από την πρώτη στιγμή, θεωρώντας ηθική υποχρέωση όλων μας, να μην ξεχάσουμε ποτέ τους Μαχητές που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Ελευθερίας».