Τιμή και άσβηστη μνήμη στα Τρίκαλα για τους Ήρωες του «731»

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων πραγματοποίησε και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση τιμής και μνήμης των Μαχητών του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα «731», με την δέουσα επισημότητα.

Όπως κατέγραψα, στο Μνημείο Πεσόντων, τελέστηκε Μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης ψυχών των Ηρώων χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου.

Ο Συνταγματάρχης ε.α. Γρηγόριος Μητράκος εκφώνησε ομιλία με το ιστορικό της μάχης στο Ύψωμα «731» όπου μέσα σε 3 μέρες, αποκρούστηκαν 18 μεγάλες επιθέσεις από πυροβολικό, αεροπορία άρματα μάχης και επίλεκτες Ιταλικές μονάδες πεζικού με τους Έλληνες Ήρωες να περνούν στην Ιστορία.

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού σχολειού Μεγάλων Καλυβίων και του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων  και μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «Σακκά», απήγγειλαν ποιήματα σχετικού περιεχομένου, ενώ το σκηνικό πλαισίωσε άγημα του Εκπολιτιστικού Λογογραφικού Ομίλου Καλυβίων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, του Νομού Τρικάλων και από Εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων, με την κατάθεση των στεφάνων να ολοκληρώνεται μέσα σε φορτισμένο κλίμα συγκίνησης με συγγενείς και απογόνους των Ηρώων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο από το άγημα της ΣΜΥ και από το μουσικό τμήμα της 1ης Στρατιάς.