Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την ελεγχόμενη στάθμευση στα Τρίκαλα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων, «Η πόλη ΄΄αναπνέει΄΄ με την χρήση του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) και ταυτοχρόνως 28.000 κιλοβατώρες θα αποδοθούν σε Μέλη ευπαθών ομάδων και αναλογούν στην πληρωμή των μηνιαίων λογαριασμών για περίπου 60 σπίτια.

Αυτά είναι 2 από τα βασικά στοιχεία του ΣΕΣ που υλοποιούν ο  Δήμος Τρικκαίων και η δημοτική εταιρεία «Αστική Ανάπτυξη» από τα μέσα Οκτωβρίου και 1 μήνα μετά, τα δεδομένα λειτουργίας του ΣΕΣ αποδεικνύουν ότι επιτεύχθηκε ο βασικός στόχος, η μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στα Τρίκαλα κατά 32%, όπως προκύπτει από τους αισθητήρες μέτρησης της κίνησης που ο Δήμος έχει εγκαταστήσει.

Αυτό σημαίνει, λιγότερο καυσαέριο και μικρότερη ταλαιπωρία για εύρεση χώρου στάθμευσης, όπως αποδεικνύεται από ένα άλλο στοιχείο, μειώθηκε και κατά 6,5 ώρες ο χρόνος στάθμευσης, από 9,5 σε 3 ώρες.

Αντίστοιχα, αυξήθηκε η πιθανότητα να βρεθεί θέση στάθμευσης από καταναλωτές κατά 50%.

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν επίσης την αποδοχή του ΣΕΣ με 4.700 χρήστες, με 510 αιτήσεις από μόνιμους κατοίκους, 14.200 συναλλαγές, συνολικός χρόνος στάθμευση 1.200.000 λεπτά (20.000 ώρες)».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι το σύστημα «διευκολύνει την πόλη να ανασάνει, διευκολύνει την προσπάθεια για πιο καθαρή πόλη, για να μπορούν τα εμποδιζόμενα άτομα να κυκλοφορούν, οι πεζοί και οι ποδηλάτες να χρησιμοποιούμε περισσότερο, δρόμους και πεζοδρόμια. Ανθρώπινη και λειτουργική πόλη μπορεί να υπάρξει με την συμβολή όλων μας.

Στην πορεία βλέπουμε πιθανές δυσχέρειες, τις συζητούμε και δίνουμε λύσεις για το καλύτερο».