Θρασύτατοι στο εσωτερικό «πειθήνιες θεραπαινίδες» στο εξωτερικό

Όσοι λέγαμε ότι δύσκολα οι Κυβερνώντες θα ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους, αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ότι είχαμε απόλυτο δίκαιο.

Οι Αριστεροδεξιοί  πολιτικοί είπαν τόσα ψέματα για να πάρουν την εξουσία, που τώρα έτσι εύκολα δεν θα την αφήσουν.

Αν θυμηθούμε τι έλεγαν στον Ελληνικό λαό για να υφαρπάξουν την ψήφο του, τότε θα καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται. Πολιτικοί «αμοραλιστές», «αριβίστες»» και «καιροσκόποι».

Θρασύτατοι στο εσωτερικό «πειθήνιες θεραπαινίδες» στο εξωτερικό

Το «Go Back» κ. Μερκελ, έγινε «Well Come» κ. Μέρκελ.
Όχι μόνο καλοδεχούμενη η Γερμανίδα Καγκελάριος αλλά και κρεμόμαστε από τα χείλη της για μια καλή κουβέντα, για μία φιλοφρόνηση.  Και όλα αυτά, για την… καρέκλα.

Υποθέτω ότι θα  χρειασθούμε ειδικά συνεργεία αποκόλλησης στην επόμενη κυβερνητική αλλαγή.

Αυτοί που κατηγορούσαν ως «αργυρώνητους» τους τότε μη κυβερνητικούς Βουλευτές, που θα έδιναν θετική ψήφο στον Σταύρο Δήμα, το 2014, τώρα όχι μόνο θεωρούν κάτι τέτοιο ως φυσιολογικό, αλλά συναλλάσσονται πολιτικά για να κερδίσουν την στήριξη τους.

Αυτό που τότε κατήγγειλαν δακρύβρεχτοι , τώρα το οσιοποιούν…
Ποιος δεν θυμάται τον περιβόητο Χαϊκάλη, να καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας του, για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα. Ως και τις κραυγές αγωνίας και αγανάκτησης του Τέρενς Κουϊκ και της Έλενας  Κουντουρά, για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας….

Είναι οι ίδιοι που κατήγγειλαν τον Σταύρο Θεοδωράκη και τους Βουλευτές του «Ποταμιού», ως διαπλεκόμενους υπαλλήλους επιχειρηματικών και εργολαβικών συμφερόντων, ενώ τώρα τους εκλιπαρούν και τους καλοπιάνουν, για να ψηφίσουν την «Συμφωνία των Πρεσπών»…

Τα καλά και συμφέροντα, για τους λαϊκιστές της πρώτης φοράς Αριστεράς…
Αλλά «κοντά, σιμά είναι τα Γιάννενα», που λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας. ΄Η όπως λένε στο χωριό μου, «όσα κάνει η γίδα στο πουρνάρια, τα βρίσκει στο τομάρι».

Όσο και να παίζουν καθυστερήσεις, «ο κύβος ερρίφθη». Σε λίγο, ξεπεζεύουν. Ο λαός θα τους πληρώσει πολιτικά, ανάλογα με την προσφορά τους. Ας αποδεχθούν αυτό που έρχεται, με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια.

Είναι το μόνο που τους μένει και μπορούν να κάνουν.

Ηλίας Βλαχογιάννης

Τέως Νομάρχης και πρώην Βουλευτής Τρικάλων

Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ.