«Θωράκιση» στα Τρίκαλα των παραποτάμων του Πηνειού

Με νέες παρεμβάσεις με έργα ύψους 5,2 εκ. ευρώ, επιχειρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας την περαιτέρω «θωράκιση» των παραποτάμων του Πηνειού στα Τρίκαλα (Κλεινοβίτη, Ίωνα, Μαλακασιώτη, Πάμισου, Νεοχωρίτη, Μέγα, Ενιπέα,  Πορταϊκού μετά του παραποτάμου του Μπεντένη και Ληθαίου μετά των παραποτάμων του Αγιαμονιώτη και Κουμέρκη).

Η Οικονομική Επιτροπή, έδωσε την έγκριση για την δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών που προκληθήκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Τρικάλων στις 24-25/11/2019 και 9-11/12/2019. Αντιπλημμυρική προστασία – Καθαρισμός κοίτης στους παραποτάμους του Πηνειού ποταμού».

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της δημοπράτησης των παρεμβάσεων ύψους 15 εκ. ευρώ στο τμήμα του Πηνειού ποταμού από την Εθνική οδό Τρικάλων-Καρδίτσας έως την γέφυρα Κουτσόχερου.

Συνολικά χρηματοδοτείται με 40 εκ. ευρώ, η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχών των Τρικάλων και μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις ύψους 20 εκ. ευρώ σε παραποτάμους του Πηνειού και σε ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.