Θεσσαλικά προϊόντα στο Παρίσι

Παρουσία προϊόντων, ενισχύοντας περαιτέρω τον εξαγωγικό τους χαρακτήρα, πέτυχαν Θεσσαλικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Επιμελητηρίων Λάρισας και Μαγνησίας, κατά την διάρκεια της φετινής διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών «Sial» στο Παρίσι.

Ο απολογισμός των Θεσσαλικών εταιρειών που επένδυσαν στην προβολή των κορυφαίων προϊόντων τους στην παγκόσμια αγορά, κρίνεται θετικός.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έδωσε την δυνατότητα δικτύωσης στις επιχειρήσεις, ώστε να αναδείξουν την δυναμική των προϊόντων τους και να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα τους.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, μαζί με τον εμπορικό ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι Νίκο Μπελιά, καθώς και τον Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών Γιάννη Σμυρλή, Πρόεδρο της «Enterprise Greece», η οποία είναι ο αρμόδιος Εθνικός Φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και προωθεί τις εξαγωγές Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό.

Συνολικά, οι Ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση, ξεπέρασαν τις 300, αριθμός διπλάσιος από την προηγούμενη χρονιά και η Ελληνική συμμετοχή ήταν η 5η σε αριθμό περιπτέρων, απόδειξη της δυναμικής των Ελληνικών τροφίμων και ποτών.