Θα «ζεσταθούν» τσέπες μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύμφωνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, στο τριήμερο από τις 18 έως και τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβάλλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, την εκκαθάριση της Ενιαίας Ενίσχυσης, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν συνολικά 1,2 δις ευρώ, καθώς θα καταβληθούν και ποσά από εκκαθαρίσεις παλαιών προγραμμάτων από το 2012, τονίζοντας ότι «ενισχύσεις που οφείλει το υπουργείο από το 2014 θα εξοφληθούν φέτος σε κάποια προγράμματα 100%».

Συγκεκριμένα, θα καταβληθεί η εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία θα ανέλθει σε 330 εκ. ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένης και της χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα, η «Πράσινη Ενίσχυση», ύψους 550 εκ. ευρώ περίπου, καθώς και η Ενίσχυση στους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας, ύψους 38 εκ. ευρώ.

Πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί και η Εξισωτική Αποζημίωση του έτους 2018, ύψους 247 εκ. ευρώ, ενώ θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των υπολοίπων της Εξισωτικής των προηγούμενων ετών από το 2008.

Εκτός απροόπτου, το αργότερο έως αύριο 11 Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων, η κατανομή του Εθνικού Αποθέματος και θα γίνει ο υπολογισμός των Δικαιωμάτων.