Θα … «περπατήσει»;

Φιλόδοξο σχέδιο για την θέσπιση του «Οικογενειακού Ιατρού».

Με εξαιρετικές επιφυλάξεις, ως προς την επιτυχία εφαρμογής, υποδέχονται οι εμπλεκόμενοι στην διαδικασία, το φιλόδοξο σχέδιο της Κυβέρνησης, να εφαρμόσει τον «Οικογενειακό Ιατρό».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από 1ης Ιανουαρίου 2019, ο «Οικογενειακός Ιατρός», θα είναι υποχρεωτικός για όλους, που σημαίνει ότι όσοι δεν δηλώσουν συμμετοχή, θα χάσουν την δυνατότητα ιατρικού προληπτικού ελέγχου χωρίς βέβαια να αποκλείονται από το ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στα χρόνια νοσήματα, ο «Οικογενειακός Ιατρός», του ασθενή θα του χορηγεί ετήσια παραπομπή για να τον παρακολουθεί  ο ειδικός Ιατρός που θα έχει επιλεγεί και ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας του ασθενούς.

Η επιλογή του «Οικογενειακού Ιατρού» θα γίνεται μέσω λίστας ιδιωτών Ιατρών συμβεβλημένων στον ΕΠΟΠΥ, ή από λίστα Ιατρών των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΕΣΥ.

Η εγγραφή του πολίτη στο νέο σύστημα, θα γίνεται ηλεκτρονικά με αίτηση από τους κωδικούς Taxisnet και ΑΜΚΑ στις σελίδες http://www.pfy.moh.gov.gr και www.esyntagografisi.gr

Η επίσκεψη στον «Οικογενειακό Ιατρό» είναι δωρεάν.