«Θα Λειτουργούμε και θα Κοινωνούμε» η …απάντηση της ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος

«Δεν μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία ο ΄΄κορωνοϊός΄΄, εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να κοινωνούμε» διαμηνύει η  Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 Σύμφωνα με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, οι συζητήσεις και οι απόψεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το όλο ζήτημα, ακόμη και για ενδεχόμενη απαγόρευση της Θείας Ευχαριστίας, «ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και έχουν διαφορετική προσέγγιση. Όσοι προσέρχονται «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης» και απολύτως ελεύθερα χωρίς κανένα δυναστικό καταναγκασμό, κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που γίνεται «φάρμακο αθανασίας», «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον».

Όλοι αυτοί οι πιστοί, ο ευσεβής και γεμάτος αγάπη ορθόδοξος Λαός, και ο ευαγής Ιερός Κλήρος που μέσα από την θεία Κοινωνία εκφράζουν την αγάπη τους και τη δίψα τους για ζωή και σχέση, το ελάχιστο που δικαιούνται από τους συμμετέχοντες στον δημόσιο διάλογο είναι ο σεβασμός προς την πίστη τους και την επιλογή τους αυτή, να αγαπούν χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν για τον φόβο και την ανησυχία του, ομολογούμε ότι όλοι οι πιστοί, επιτελώντας το χρέος της εν ελευθερία αγάπης μας, θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας τη βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία».

Την ίδια ώρα, να πάρουν δημόσια μια ξεκάθαρη θέση και «να μη θυσιάζουν τη δημόσια Υγεία στο βωμό του πολιτικού κόστους» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυβέρνηση που διερωτάται: «Συμφωνούν ότι η Θεία Κοινωνία δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του ΄΄κορωνοϊού;΄΄» και επισημαίνει πως «δεν είναι θέμα ευσέβειας αλλά κοινωνικής ευθύνης. Και με την δημόσια υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε».