Τέρμα στην δράση «τσαντάκια»

Εξιχνιάστηκαν μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ληστεία και 10 περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα που διαπράχθηκαν σε βάρος ισάριθμων ατόμων στην πόλη της Λάρισας.

Συνελήφθη ως δράστης στην Λάρισα από Αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 35χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο 35χρονος, επιβαίνοντας σε ποδήλατο, αφαίρεσε με την χρήση βίας από 22χρονη που επέβαινε επίσης σε ποδήλατο, την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ καθώς και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Μετά από άμεση κινητοποίηση και εκτεταμένες αναζητήσεις των Αστυνομικών, ο 35χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο δράστης το χρονικό διάστημα από 4 Ιουλίου έως 23 Σεπτεμβρίου, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο, είχε αφαιρέσει από 9 Ελληνίδες  οι οποίες κινούνταν, κατά περίπτωση, είτε πεζές, είτε με ποδήλατο, τις τσάντες τους που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.135 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα, διάφορα προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα, ενώ αποπειράθηκε να αφαιρέσει τσάντα από 24χρονη πεζή.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 ποδήλατα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς του, καθώς και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στις δικαιούχους τους.