«Τέλος εποχής» και νέα μορφή για την κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Ξεκίνησε σήμερα αντίστροφη μέτρηση για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Τρικάλων, καθώς εγκαταστάθηκε το συνεργείο των εργασιών που θα προχωρήσει στα έργα που περιλαμβάνουν και την ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης.

Πρόκειται για εργασίες στο πλαίσιο του προγράμματος της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης με χρηματοδότηση 3 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Με βάση τα σχέδια που προέκυψαν από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, η νέα όψη της πλατείας δεν καταστρέφει κανένα στοιχείο της υπάρχουσας όπως «Νικολάκης», σιντριβάνια, αγάλματα, παγκάκια, πράσινο, αλλά αναμορφώνει την κεντρική πλατεία και αλλάζει την όψη της που είχε αποκτήσει από την δεκαετία του ΄50 σε μια έκταση 5.755,54 μ2.

Παράλληλα, θα εκτελούνται  άλλα 3 έργα, η ανάπλαση της οδού 25ης Μαρτίου, η ανάπλαση στις όχθες του Ληθαίου ποταμού και η επέκταση του ποδηλατοδρόμου της οδού Κονδύλη, σε συνδυασμό με την νέα όψη της λαϊκής αγοράς και την επιχειρούμενη αναμόρφωση του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και με νέο ασφαλέστερο για την δημόσια υγεία δίκτυο ύδρευσης της πόλης.