Τελείωσε ή θα δούμε …«έργο Ν.Δ.»

Όταν στα τέλη του 2015 διεξάγονταν οι εσωκομματικές εκλογές στην Ν.Δ. ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προηγήθηκε με 11% στον 1ο γύρο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά οι αρχές του 2016, έβρισκαν Πρόεδρο του κόμματος τον δεύτερο…

Απομένει να δούμε την ερχόμενη Κυριακή αν στο ΚΙΝ.ΑΛ, η ιστορία θα επαναληφθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη να μπαίνει στην τελική «μάχη» με διαφορά 9,5% από τον δεύτερο Γιώργο Παπανδρέου, να διεκδικούν την Προεδρία του κόμματος στον τελικό γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Τότε στην Ν.Δ. ένας εκ των διεκδικητών της καρέκλας του Προέδρου, ο Άδωνις Γεωργιάδης, είχε ταχθεί υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και βρέθηκε σε θέση Αντιπροέδρου…

Χθες ο 3ος  σε ψήφος Ανδρέας Λοβέρδος, απέφυγε μέχρι στιγμής να «ανοίξει τα χαρτιά του».

Η χθεσινή ημέρα είχε κύριο χαρακτηριστικό ότι περίπου 276.000 άτομα σηκώθηκαν εν μέσω covid-19 για να πάνε στην κάλπη υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 212.000 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017 του κόμματος.

Αυτό το στοιχείο, από μόνο του, ήταν ικανό να τραβήξει τα βλέμματα πρωτίστως του ΣΥΡΙΖΑ και κατά δεύτερο λόγο της Ν.Δ.

«Η Δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠαΣοΚ επιστρέφει» , δήλωσε ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών Νίκος Ανδρουλάκης και δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την εντολή της βάσης για αυτονομία , ενότητα και ανανέωση.

Ωστόσο σε τελική επικράτηση, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστεί την Προεδρία του κόμματος …εκτός Βουλής και από τις …Βρυξέλλες.

«Αυτή την Κυριακή πετύχαμε το στόχο να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών. Oι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν, την άλλη Κυριακή αποφασίζουν για το μέλλον της παράταξης», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όσον αφορά τον Νομό Τρικάλων στις 13 κάλπες που στήθηκαν, καταγράφηκε πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη (1645), ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου (1216), Ανδρέας Λοβέρδος (741), Παύλος Χρηστίδης (209), Παύλος Γερουλάνος (129) και Χάρης Καστανίδης (51).