Τα 228 εκ. ευρώ και ο …Σόιμπλε

Στα 228 εκ. ευρώ θα ανέλθει το όφελος για τον Έλληνα φορολογούμενο από την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου 8 δις  ευρώ που έλαβε η χώρα από το ΔΝΤ σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Υπουργός, ανέφερε από την Βουλή ότι το 2022 επίκειται η 3η αποπληρωμή του δανείου, που θα είναι για ποσό 1,8 δις ευρώ, με εκτιμώμενο όφελος τα 43 εκ. ευρώ, ενώ είχαν προηγηθεί η αποπληρωμή της 25/11/2019, ύψους 2,7 δις ευρώ με όφελος 100 εκ. ευρώ, και η αποπληρωμή της 18/3/2021, ύψους 3,3 δις ευρώ, με όφελος 85 εκ. ευρώ.

Το σχετικό Νομοσχέδιο για την συμμετοχή της Ελλάδας στον μηχανισμό των νέων διευθετήσεων δανεισμού, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (υπέρ η Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής, «παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και κατά το ΚΚΕ η «Ελληνική Λύση» και το «ΜέΡΑ25»).

Αξιοσημείωτη η παρέμβαση του προεδρεύοντος στην Βουλή Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος, στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ανέφερε προς τον Υπουργό «Ότι προλάβετε η Ευρώπη, κάντε το, πριν γίνει κυβέρνηση στην Γερμανία γιατί, αν γίνει ο αρχηγός των Φιλελευθέρων, Υπουργός Οικονομικών, θα λέμε «Σόιμπλε» και θα δακρύζουμε από την ανάμνηση»…