Τα 150 αργύρια εξευτελισμού των νέων

150 ευρώ. Τόσο αποφάσισε να κοστολογήσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτό που εδώ και 1,5 χρόνο περίπου διακηρύσσει ότι είναι ανεκτίμητο, αυτό που υποτίθεται ότι για χάρη του έχει επιβάλει όλες αυτές τις παράλογες και εγκληματικές πολιτικές. Την ανθρώπινη ζωή.

Και τώρα, αυτό το «υπερπολίτιμο», αυτό το «υπέρτατο αγαθό», αυτή η «ανυπολόγιστη αξία», βρήκε επιτέλους το τίμημά της από τα επιτελεία των «σοφών» της Κυβέρνησης: 150 ευρώ!

Η απόφαση να δίνεται δωροκάρτα 150 ευρώ σε κάθε νέο που εμβολιάζεται κατά της covid-19 διαφημίζεται ως ένα «ευχαριστώ» στους νέους μας για την υπομονή που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και ως «κίνητρο» για να σπεύσουν να δεχθούν το «τσίμπημα».

Στην πραγματικότητα, αυτό που λέει η Κυβέρνηση μεταφράζεται ως εξής:

Για να τσιμπήσετε το 150άρι, θα πρέπει:

Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί το «ευχαριστώ» και το «κίνητρο» που συνιστά κατά την Κυβέρνηση το 150άρι και, φυσικά, με το γεγονός ότι οι Πολιτικοί μας, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, μια που και οι ίδιοι είναι μαθημένοι στα κάθε λογής «λαδώματα», επιχειρούν να μεταλαμπαδεύσουν τη λογική του «λαδώματος» στην νέα γενιά.

Σίγουρα πάντως, αποτελεί μια καθαρή ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής εμβολιαστικής προπαγάνδας, η οποία – δικαίως – δεν πείθει, ειδικά τους νέους μας.

Από την μεριά μας, καλούμε τους νέους να μην «τσιμπήσουν» με αυτό το εξευτελιστικό επικοινωνιακό τέχνασμα, αλλά και όλον τον Ελληνικό λαό, να μην «τσιμπάει» με τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις προσπάθειες κοινωνικού διχασμού και τις υποσχέσεις για μια ψευδεπίγραφη ελευθερία.

Άλλωστε, «Τι ελευθερία θα είναι αυτή όταν η υπακοή θα εξαγοραστεί με ψωμιά;» (Φ. Ντοστογιέφσκι, Αδελφοί Καραμάζοφ).

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ