Συνεργασία Μιχαλάκη με Παπακώστα

Τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, επισκέφθηκε η Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα και συζήτησαν θέματα που αφορούν τον Νομό Τρικάλων.

Στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων, η υλοποίηση του οδικού άξονα Τρικάλων – Άρτας που χαρακτηρίστηκε στην συνάντηση ως «έργο πνοής» για την περιοχή και τονίστηκε ότι «πρέπει να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι, προκειμένου να προχωρήσουν, σύντομα οι ενέργειες υλοποίησής του».

Στο θέμα των μεταφορών και των συγκοινωνιών, αναγνωρίστηκε ως μείζονος σημασίας οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο του Νομού και έγινε αναφορά για την σιδηροδρομική σύνδεσης Καλαμπάκας – Σιάτιστας – Κοζάνης που κρίνεται κομβικό έργο για την ανάπτυξη του Νομού και για το οποίο το έχει θέσει η Βουλευτής στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη.

Στην συνέχεια της συζήτησης, έγινε αναφορά σε κτηνοτροφικά και αγροτικά θέματα κυρίως για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων από τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ιανού», καθώς και στις ενισχύσεις λόγω covid-19 και στις αποζημιώσεις λόγω παγετού και χαλαζόπτωσης.

Επίσης, συζητήθηκε η εξέλιξη των διαδικασιών, σχετικά με τις σεισμόπληκτες περιοχές, όσον αφορά τις άμεσες ενέργειες, αλλά και το ύψος των προκαταβολών για την αποκατάσταση των ζημιών με την Βουλευτή να δηλώνει ότι θα συνδράμει, προκειμένου να διευθετηθούν τα παραπάνω ζητήματα.