Συνεχίζεται η οικονομική διασφάλιση για την φοίτηση σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Θεσσαλίας

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και με …αδιευκρίνιστο λόγω «κορωνοϊού» τον τρόπο λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα τους χρηματοδοτήσει (δημόσιους και ιδιωτικούς) με 5.250.000 ευρώ στηρίζοντας περισσότερα από 2.000 παιδιά, προερχόμενα από οικογένειες με εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας και για ΑμΕΑ.

Η χρηματοδότηση, θα γίνει από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2021 από τα προγράμματα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2020-2021» και «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2020-2021, ΑμΕΑ».

«Σε αυτά θα προστεθούν και χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κανένα παιδί δεν θα μείνει φέτος έξω από τον παιδικό σταθμό, χάρη στα 161 εκ. ευρώ που διαθέτει η Κυβέρνηση. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαθέσει τα τελευταία 4 χρόνια, 32 εκ. ευρώ προκειμένου να ενισχύσει τις οικογένειες με εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας ώστε τα παιδιά να πάνε δωρεάν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Συνολικά, από το 2015 περισσότερα από 17.200 παιδιά οικογενειών κάτω του ορίου της φτώχειας και παιδιά ΑμΕΑ σε όλη την Θεσσαλία ωφελήθηκαν από τα προγράμματα της Περιφέρειας και τοποθετήθηκαν σε Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.