Συνεχίζεται η «μάχη» με τα …κουνούπια

(Ξένη δημοσίευση) Ξεκίνησαν από τον Μάρτιο ψεκασμοί από εδάφους και αέρος σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (υδροβιότοποι, φυσικά συστήματα) και σε περιοχές - εστίες περιαστικά όλων των Δήμων, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί για ακόμη μία χρονιά η Περιφέρεια Αττικής, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών νοσημάτων μέσω κουνουπιών - διαβιβαστών σε όλη την επικράτεια. Παρασκευή 27 Απριλίου 2018. GRC/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ/STR

Την ώρα που είναι σε «κλοιό» απειλής η χώρα από τον «ιό του Δυτικού Νείλου», στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, συνεχίζεται η «μάχη» με τα …κουνούπια.

Σε εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας για το χρονικό διάστημα από 12 έως 16 Αυγούστου (επικαιροποίηση χαρτογράφησης, δειγματοληψίες, ψεκασμοί περιαστικού και φυσικού συστήματος), θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στον Δήμο Βόλου, την Τρίτη στους Δήμους Βόλου και Ρήγα Φεραίου,  την Τετάρτη στους Δήμους Βόλου και Ζαγοράς-Μουρεσίου και την Παρασκευή στους Δήμους Αλμυρού και Βόλου.