«Συμμαχία» οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Ιουνίου 1964 όταν στο 115ο λεπτό της παράτασης του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδας, «συμμαχούν» οπαδοί των 2 ομάδων και εξαγριωμένοι εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, εκτιμώντας πως ο αγώνας είναι στημένος και καταστρέφουν ολοκληρωτικά το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο αγώνας ήταν ημιτελικός και στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος 1-1.

Την εποχή εκείνη δεν υπήρχε η διαδικασία των πέναλτι και οι ομάδες έπαιζαν σε επαναλαμβανόμενους αγώνες μέχρι να αναδειχθεί νικητής. Οι φίλαθλοι από αυτά που έβλεπαν, έβγαλαν το συμπέρασμα, ότι οι παίκτες ήθελαν να οδηγήσουν την αναμέτρηση σε επαναληπτικό παιχνίδι κάτι που σήμαινε έκδοση νέων εισιτηρίων και περισσότερα έσοδα στις ομάδες…

Το εξαγριωμένο πλήθος όρμησε στο γήπεδο και άρχισε να καταστρέφει ότι έβρισκε μπροστά του. Οι παίκτες των δύο ομάδων πρόλαβαν να τρέξουν προς τα αποδυτήρια και να διασωθούν την τελευταία στιγμή…

Οι οπαδοί έβαζαν φωτιές, έσπαγαν καθίσματα, κατέστρεφαν τον αγωνιστικό χώρο. Κάποιοι, απόλυτα ανεξέλεγκτοι, προσπάθησαν να κάψουν ακόμα και τους ποδοσφαιριστές, καθώς πέταγαν αναμμένες εφημερίδες  μέσα στις χαραμάδες των αποδυτηρίων.

Πολλοί  ποδοσφαιριστές, αναγκάστηκαν ακόμα και να μεταμφιεστούν για να καταφέρουν να βγουν ασφαλείς από το γήπεδο.

Ο απολογισμός των επεισοδίων ήταν 5 τραυματισμένοι Αστυφύλακες και γήπεδο σχεδόν διαλυμένο. Ο επαναληπτικός αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και η διοργάνωση διακόπηκε την χρονιά εκείνη χωρίς επίσημο νικητή και η ΕΠΟ αναγνωρίζει την ΑΕΚ ως κυπελλούχο Ελλάδος για την περίοδο 1963-1964.