Σύλληψη για 2 και δικογραφία για 20 άτομα στα Τρίκαλα για εμπορία ναρκωτικών

Συνελήφθησαν στην περιοχή των Τρικάλων από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, 2 Έλληνες.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 18 άτομα, κατηγορούμενα για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ωστόσο δεν συνελήφθησαν καθόσον δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα από τα μέσα Ιουλίου, οι δράστες καλλιέργησαν σε ορεινή περιοχή του Δήμου Μετεώρων δενδρύλλια κάνναβης, από τα οποία περισυνέλλεξαν ποσότητα χασίς, την οποία απέκρυψαν σε δύσβατη και δασώδη περιοχή και στη συνέχεια, διακίνησαν σε τουλάχιστον 18 άτομα στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα, αποκομίζοντας περιουσιακό όφελος, ενώ επιπλέον, ο ένας από τους δράστες διακίνησε ποσότητα κοκαΐνης.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκε από τους Αστυνομικούς, ο ένας εκ των δραστών, σε ορεινή περιοχή του Δήμου Μετεώρων, όπου είχαν αποκρύψει το χασίς και ακινητοποιήθηκε.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασία με ακατέργαστο χασίς, συνολικού βάρους 207 γραμμαρίων και κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθως, στο χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες ακόμη 3 συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστο χασίς, συνολικού βάρους 1 κιλού και 517 γραμμαρίων.

Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν, ηλεκτρονική ζυγαριά και ρολό με νάιλον συσκευασίες, ενώ κατασχέθηκε και το ΙΧΕ αυτοκίνητό του, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητας.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε και ο δεύτερος δράστης και σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν, 2 συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστου χασίς, συνολικού βάρους 225 γραμμαρίων, αυτοσχέδιο τσιγάρο, μείγματος χασίς και καπνού, 3 δενδρύλλια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά, καθώς και κινητό τηλέφωνο.