Συλλήψεις για απάτη

Συνελήφθησαν στην Καρδίτσα από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, 24χρονος και 42χρονος σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Επιπλέον, αναζητείται για το ίδιο αδίκημα ένας ακόμη, άγνωστος μέχρι στιγμής, συνεργός τους.

Ο άγνωστος συνεργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και προσποιούμενος ότι είναι Πρόεδρος Συλλόγου, παρήγγειλε ηλεκτρικές συσκευές, αξίας 700 ευρώ, ζητώντας τον τραπεζικό λογαριασμό του καταστήματος για να καταθέσει το χρηματικό ποσό.

Επιπρόσθετα, ο άγνωστος δράστης απέστειλε μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής σε υπάλληλο του καταστήματος απόδειξη πληρωμής σε τράπεζα του χρηματικού ποσού των 5.260 ευρώ και ανέφερε ότι το προαναφερόμενο ποσό κατατέθηκε εκ παραδρομής, αντί του χρηματικού ποσού των 700 ευρώ.

Παράλληλα, ζήτησε από τον υπάλληλο του καταστήματος την επιστροφή του χρηματικού ποσού των 4.560 ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον 24χρονο, πράγμα το οποίο συνέβη.

Στην συνέχεια, ο 24χρονος προέβη στη ανάληψη του χρηματικού ποσού των 600 ευρώ.

Η κινητοποίηση των Αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη των δύο δραστών σε τραπεζικό υποκατάστημα, οι οποίοι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν ανάληψη και του υπόλοιπου χρηματικού ποσού.