Σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη και αγωνία για την τύχη δεκάδων επιβατών

Με τον πιο άσχημο τρόπο έφυγε ο Φεβρουάριος καθώς λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα κοντά στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού, υπήρξε σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας που κατευθυνόταν στην Θεσσαλονίκη με εμπορική που κατευθυνόταν στην Λάρισα.

Τα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε εκατοντάδες επιβάτες, μετατράπηκαν σε μάζα σιδερικών με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να τραυματιστούν.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν την φωτιά στις αμαξοστοιχίες και δεκάδες ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο, από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, μεταφέροντας συνεχώς τραυματίες στα Νοσοκομεία που τέθηκαν σε συναγερμό, ενώ δυστυχώς έχουν ανασυρθεί και επιβάτες χωρίς τις αισθήσεις τους…

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει στην περιοχή όπως και  ο Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, ενώ ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός συνεχώς που ήδη ανέβαλε το σημερινό του ταξίδι στην Θεσσαλονίκη.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως και οι πολιτικές Αρχές της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που υπήρξε στις 3 τα ξημερώματα από τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, οι νεκροί ανέρχονταν σε 16 και οι τραυματίες στους 85 με τους διασώστες χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο της αναζήτησης επιβατών από τα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ενώ 1 ώρα αργότερα οι νεκροί ανέρχονταν επίσημα στους 26.