«Stop» στην αυξημένη κατανάλωση αλατιού

«Το αλάτι στη διατροφή μας», υπήρξε το αντικείμενο της ημερίδας που διοργάνωσε το Σωματείο Αρτοποιών Νομού Τρικάλων στο «Μουσείο Τσιτσάνη» με τίτλο «Είσαι … το άλας της ζωής, αλλά όχι για πολύ ακόμη!»

«Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού μεγαλώνει σημαντικά τον κίνδυνο υπέρτασης και εγκεφαλικών επεισοδίων… αυτός υπήρξε ο βασικός γνώμονας των ομιλητών της ημερίδας. https://n-takosnews.gr/2019/04/09/to-alati-stin-diatrofi-mas/

Οι Πανεπιστημιακοί και οι Επιστήμονες από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα λειτουργεί στα Τρίκαλα, από τον ΕΦΕΤ και την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας με παρόντα τον πρόεδρό της Μιχάλη Μούσιο, συζήτησαν για τη μείωση της προσθήκης αλατιού.

Κύριος στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, τη στρατηγική και τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί ή πρόκειται να υλοποιηθούν με σκοπό τη μείωση πρόσληψης αλατιού, ειδικότερα στο ψωμί.

Το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Τρικάλων φέτος συμπληρώνει 84 χρόνια από την ίδρυση του. Όλα αυτά τα χρόνια οι φούρνοι της γειτονιάς προσφέρουν, το ψωμί, το βασικότερο είδος της διατροφής που δεσπόζει σε κάθε τραπέζι στους Τρικαλινούς καταναλωτές.

«Στόχος των Αρτοποιών του Νομού είναι η προσεγμένη παραγωγή προϊόντων φτιαγμένων με μεράκι, με τα καλύτερα κι αγνότερα υλικά από  παραδοσιακές συνταγές και η παρουσίαση και διάθεσή τους στους καταναλωτές» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Τρικάλων Λάμπρος Κόγιας τονίζοντας ότι «η ημερίδα αποτελεί την πρώτη από μία σειρά δράσεων που θα υλοποιήσει το Σωματείο με σκοπό την ενημέρωση τόσο των μελών του όσο και των καταναλωτών.