Στον δρόμο στρατιώτες της Γαλλίας για την αποτροπή νέων επιθέσεων από Ισλαμιστές

«Για μια ακόμη φορά σήμερα το πρωί συμπατριώτες μας έπεσαν νεκροί από την επίθεση στη Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, ενώ την ίδια στιγμή, στην Σαουδική Αραβία έγινε επίθεση σε φύλακα στο προξενείο μας», ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν που μετέβη στο σημείο της επίθεσης στην Νίκαια.

«Για μία ακόμη φορά, η χώρα μας βρίσκεται στον στόχο των Ισλαμιστών τρομοκρατών και δέχεται επίθεση. Είναι ξεκάθαρο ότι η Γαλλία δέχεται επίθεση. Αν δεχόμαστε επίθεση είναι για τις αξίες μας, για την ελευθερία μας και ότι μπορούμε στο έδαφός μας να πιστεύουμε ελεύθερα.

Αποφασίσαμε να αυξήσουμε την στάση επαγρύπνησης σε όλη την Γαλλία, για να προσαρμοστούμε στην τρομοκρατική απειλή. Υπό αυτήν την έννοια, οι στρατιώτες μας θα κινητοποιηθούν περισσότερο τις επόμενες ώρες.

Θα διαθέσουμε την κινητοποίηση, στο πλαίσιο της Επιχείρησης ΄΄Sentinel΄΄, από 3.000 έως 7.000 στρατιώτες στο έδαφός μας και να προστατεύσουμε όλους τους χώρους λατρείας, ιδίως τις εκκλησίες. Θα προστατεύσουμε επίσης τα σχολεία μας καθ΄ όλη την σχολική χρονιά», πρόσθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Νωρίτερα, υπήρξε μπαράζ αιματηρών επιθέσεων με 3 νεκρούς, μεταξύ των οποίων ο αποκεφαλισμός γυναίκας.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ, στο κέντρο της Νίκαιας όταν άνδρας και 70χρονη γυναίκα δολοφονήθηκαν, η γυναίκα αποκεφαλίστηκε, ενώ νεκρή είναι ακόμη μια γυναίκα.

Ο δράστης πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά την σύλληψή του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Αβινιόν όταν άνδρας επιτέθηκε κατά Αστυνομικών με τους αστυνομικούς να ανοίγουν πυρ και ο επιτιθέμενος να πέφτει νεκρός.

Το 3ο περιστατικό στην πόλη Τζέντα της Σαουδική Αραβίας όπου άνδρας συνελήφθη, αφού επιτέθηκε με μαχαίρι σε Φρουρό του προξενείου της Γαλλίας.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν την ώρα που η κοινή γνώμη στην Γαλλία, εξακολουθεί να είναι σοκαρισμένη από την πρόσφατη δολοφονία δια αποκεφαλισμού Γάλλου Καθηγητή έξω από το σχολείο όπου εργαζόταν στο Παρίσι από 18χρονο Τσετσένο.