Στον …δρόμο οι Τσέχοι λόγω της αύξησης στους λογαριασμούς της ενέργειας

Δεκάδες χιλιάδες άτομα βγήκαν στους δρόμους της Πράγας, διαμαρτυρόμενοι για τους ακριβούς λογαριασμούς στην ενέργεια.

Οι διαδηλωτές  ζήτησαν  την παραίτηση της Κυβέρνησης και τον τερματισμό της πολιτικής κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας επειδή είναι επιζήμια για την οικονομία και τον πληθυσμό της Τσεχίας.

Η Τσεχία είναι μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. με την πιο σκληρή γραμμή κατά της Μόσχας από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία.

Αυτό που προεξοφλούσαν πολλοί πως με τις κυρώσεις όλα αυτά που θα συνέβαιναν στην Ρωσία, συμβαίνουν στην Ε.Ε. καθώς αντί το ρούβλι να είναι σε ελεύθερη πτώση, συμβαίνει το αντίθετο και οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον πιο σκληρό χειμώνα εδώ και δεκαετίες.

Ο πληθωρισμός μειώνει τα εισοδήματα τους και οι Κυβερνήσεις αγωνίζονται για να βρουν χρήματα να επιδοτήσουν τους λογαριασμούς στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, αλλά και να σώσουν τις υπηρεσίες και εταιρείες ενέργειας.

Και όλα αυτά, την ώρα που ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι, κάλεσε την Ε.Ε. να σκληρύνει ακόμη περισσότερο τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, για να αυξηθεί η πίεση στην Μόσχα προκειμένου να περιοριστούν τα έσοδα της χώρας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο…