Στο τιμόνι οι …ηλικιωμένοι

Ανανέωση της άδειας οδήγησης για τους άνω των 74 ετών δίνει με παράταση 5 μηνών, νέα τροπολογία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Με την τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα κατόχων αδειών οδήγησης που έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλλει αίτηση για την ανανέωση της άδειας οδήγησής του, από την 1η Απριλίου  έως και την 31η Ιουλίου, αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της και παρατείνεται έως την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας.

Η ημερομηνία αυτή δεν δύναται να απέχει περισσότερο από πέντε μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως για ανανέωση της άδειας. Για την παράταση ισχύος χορηγείται βεβαίωση από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Οι κάτοχοι άδειας οδήγησης οι οποίοι επιτυγχάνουν έως και την 31η Δεκεμβρίου 2019 δοκιμασία για την ανανέωση της άδειάς τους μπορούν να απευθύνονται στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, προκειμένου να τους χορηγείται βεβαίωση, με την οποία τους παρέχεται το δικαίωμα οδήγησης (οχημάτων αντίστοιχης κατηγορίας), εντός της Ελληνικής επικράτειας έως και την ημερομηνία παραλαβής του νέου εντύπου άδειας οδήγησης.