Στο επίκεντρο τα «μονοπάτια των Μετεώρων»

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα είχε ο Επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Μετεώρων και υποψήφιος Δήμαρχος Λευτέρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Καθηγητή Οδοποιίας και Συγκοινωνιολογίας του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νίκο Ηλιού, με τον οποίο διερευνούν τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στην Καλαμπάκα, για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.

Ο κ. Αβραμόπουλος, σε συνέχεια προηγούμενων συζητήσεων με τον συντοπίτη Υπουργό, ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του Υπουργείου για το Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών, στο οποίο περιλαμβάνονται τα Μετέωρα και περιοχές του Δήμου Μετεώρων.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που αναδεικνύει τον δασικό και πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει η Ελλάδα ειδικά στην περιοχή του Δήμου Μετεώρων με σεβασμό στην Μοναστική Πολιτεία των Μετεώρων.

Με την υλοποίηση του σχεδίου, θα έχουν την δυνατότητα κάτοικοι και επισκέπτες να απολαύσουν την μοναδική ομορφιά των Μετεώρων μέσα από οργανωμένες και προστατευμένες διαδρομές, ενώ θα δοθεί προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία από το τουριστικό προϊόν.

Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας, την δημιουργία νέων μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας, την δημιουργία και βελτίωση των χώρων αναψυχής σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου μονοπατιών.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο, ένα φιλόδοξο σχέδιο για τον τόπο μας, καθώς μέσα από αυτό προωθείται ένα ήπιο μοντέλο ανάπτυξης οικοτουρισμού σε παρθένες φυσικές περιοχές με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό κ. Σκρέκα για την ένταξη του Δήμου Μετεώρων σε αυτό», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.