Στο επίκεντρο τα φαινόμενα βίας κατά Γυναικών

Συνάντηση και συνεργασία για τις κακοποιημένες Γυναίκες, πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική πρόσκληση του νέου Διευθυντή της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων Δημήτρη Μήτραινα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας  Νικόλαο Σακκά με αντιμετώπιση του φαινομένου βίας κατά των Γυναικών σε τοπικό επίπεδο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν  επίσης ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθανάσιος Καππάς, ο Επικεφαλής του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογεγνειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Παναγιώτης Ζαϊμης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βέρα Ντάκου και η Νομική Σύμβουλος του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ελευθερία Τζιουβάρα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα περαιτέρω συνεργασίας και συνεργειών των 2 Φορέων, ως υπηρεσιών πρώτης γραμμής στην υποδοχή Γυναικών θυμάτων βίας,  με στόχο την άμεση  και αποτελεσματικότερη προστασία και υποστήριξη τους .

Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής και τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη τους στο έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου, ενώ ο κ. Σακκάς και τα στελέχη του Δήμου, τόνισαν τον κομβικό ρόλο της Αστυνομίας στην προστασία των Γυναικών θυμάτων βίας και την σημασία της συνεργασίας του στελεχιακού δυναμικού των 2 Φορέων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοινή έκφραση δέσμευσης για  περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας προς όφελος όλων των Γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφή βία, δίνοντας σαφές κοινό μήνυμα ότι αποτελούν ισχυρούς συμμάχους  στον αγώνα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των Γυναικών στην πόλη.